Extra knäcker

i pulkabacken?!
allså när jag och familjen var ute och åkte pulka förut, var det några andra barn där och åkte.
Barn som först hade sina päron med och sedan utan.
Småpojkar utan hjälmar och som åkte någon typ av sparkcykel utan hjul (?!) Här ser man att jag egentligen är 101 år gammal ;-)
 
Iaf, största hoppet var byggt och så länge päronen var där gick det hyffsat bra. Men sen ett, två, tre var det en av pojkarna som flöög och landade på nått, låg raklång och vältrade sig i smärta.. 
Gick inte direkt upp heller. Så vad ska man göra, naurligtvis var jag tvungen att gå dit. 
Det gick inge bra fick jag till svar när jag frågade hur det gick..
 
Han hade landat på axeln, men av det jag kunde se så kunde han röra armen. Och det fanns inget blod. Han kunde röra sin hand också. Men ont hade han nog för efter detta gick de hem.
 
C tycker alltid det är roligt, är du pulkabackens doktor eller?!
Nej det kan jag väl inte påstå, men jag kan inte bara stå och se på när någon skadar sig.
 
Härom dagen hjälpte jag en tant som fastnat i en snödriva med sig rollator. Kunde inte köra den framåt.. Kanske skulle hon sätta på två skidor längst fram? Då kan man ju ta sig fram på trottoaren här i Karlstad, eftersom ingen plogar när det snöar...
 
 
Är jag överbeskyddande som vill att barnen ska åka med hjälmar? Det går ju ofta ganska fort ner för backen och det är lätt hänt att man snubblar och slår bakhuvudet i. har man otur är det is eller sten under.. Eller? 
 
//Livligfantasi
 
1 Charlotte - Spenatmamman:

skriven

Absolut inte- mina barn har verkligen hjälm i pulkabacken och även när de leker i snöhögen utanför (ganska stor som plogen gjort) och utomhus på dagis :-)

2 Linda :

skriven

Det är inte överbeskyddande att sätta hjälm på barnen. Det är att vara rädd om dom!

3 Karin:

skriven

Om vi åker pulka bland andra barn är det hjälm som gäller, men åker vi här hemma så har dom ingen. Inte ett dugg överbeskyddande tycker jag! :)

4 Cissi:

skriven

Du är absolut inte överbeskyddande. Cassandra har alltid hjälm när hon åker pulka eller bob. I dag var vi glada att vi är "nojiga" med det för hon gjorde en rejäl vurpa med bobben.

Kommentera här: