självmedicinera

Om man knarkar, äter tabletter eller dricker alkohol för att "döva" så kallas det ofta självmedicinerar. Vissa grupper använders sig av detta mer än andra, kanske innan diagnoser? Men om man döver stressen med socker, självmedicinerar man då oxå?

För då gör jag det. Kan inte säga att jag äter stora mängder egentligen men jag äter gärna och bara kolhydrater på kvällen när barnen somnat. Då unnar jag mig.. Ofta är jag trött och sliten och äter lite chocklad, rostisar eller annat med mkt kolhydrater och då känns det lite bättre. Jag blir lite piggare.
 
Fast jag vet och egentligen vill jag inte. Men så kommer en tanke eller två, orkar inte just nu och i morgon ska jag ändra mig.. 

HJÄLP!
Jag kan inte sluta äta onyttigt. På dagen går det ofta skit bra men inte på kvällen. Då kommer suget. 
Har en plan att jag ska sköta mig på semestern och sen ska jag hålla detta.
Träna och äta bra. Inget överdrivet men jag ska inte falla för frestelsen var och varannan dag. En dag i veckan räcker gott och väl.

Ska bara komma ihåg det efter en stressig dag..
 

Jobba natt

Blä jag gillar inte att jobba natt. Det är så många timmar.
Och antingen är det hur mkt som helst att göra (bra då går ju tiden fort) eller så är det många timmar sittande.. (lätt att man somnar då och tiden kryper fram.)

Ska jobba 2 nätter igen även denna helg. 3:e helgen på rad och andra helgen med nätter.
jobbat dag, dag, kväll och nu två nätter denna vecka. Ledig mån och sen ska jag jobba tis-fre.. SNART semester.
Men det känns ännu långt borta.

Det här med natt jobb, förresten. Många säger: det funkar ju så bra när barnen var små.
Men jag undrar hur bra det är egentligen.
Själv tycker jag att jag är borta mer som nattjobbare.
Ok första dagen då är man ju ledig tills 21.30. Men natt nr 2. Då ska man ju sova. Mina barn är hemma, Så jag har inte lyckats sova så länge denna sommar. Sen är jag uppe en stund och sen måste jag sova igen, för att orka.
Brukar sova strax innan M går och lägger sig.
 
Sen ska ju barnen sova och någon timme efter det åker jag. Förstår inte hur det kan vara bättre föör barnen och hur det fungerar bättre? Kanske gäller det skolabarn? Då man är hemma när de kommer hem från skolan. Om än kanske sovande. Men jag kan iaf inte umgås med barnen samtidigt som jag sover. Jag kan heller inte passa på dem. Så då föredrar jag dag jobb då är jag vaken och hemma på em och kan umgås med barnen. Sen kan jag sova i min säng på natten som alla andra. :-)
 
 

Vanish

Jag har buzzat om vanish nu en period. Inte bloggat så mkt om det. Men jag har iaf delat ut prover och tvättat med vanish.
 
Innan denna testperiod tyckte jag inte att det var en bra produkt.
Men efter att jag gjorde fläcktestet har jag ändrat mig.
Alla tre fläckarna försvann. Det var läppstift, tuchpenna och olivolja.
 
 
Man har ut lite tvättmedel på fläcken och sen blötlägger man. Efter det stoppas den i tvätten och taada. Borta!
Helt fantastiskt. 
 
Vi passade på att blötlägga M´s snuttefilt oxå. Den är vit med en svart döskalle på. Eller ja den var vit frånbörjan, nu har den varit beige typ. Men den blev faktiskt mkt renare, kanske inte helt vit som ursprunget men på god väg!