Our song on the radio

Åh jag får vårkänslor.
Solen lyser idag med. Lyst i 3 dagar nu eller var det 4?
Satt ute på altanen igår och fick lite sol på fejset.
Har ingen termometer så jag vet inte vilken temp det är på altanen, men i solväggen är det ju hur skönt som helst.

LÄNGTAR efter vår och sommar, har jag sagt det?
Gud vad skönt.
När man kan gå ut i vårskor och barnen kan ha mindre kläder på sig.
Man kan så småningom gå barfota! 

Hemskt att man ska bo i ett land med mer vinter än något annat. Gillar inte det alls.
 
Nu blir det snart dagislämning och sen blir det kvällsjobb..
Känns alltid lika skoj att bege sig IN när vädret är såhär vackert!
 
 
Snart ett minne blått

Att fylla år

Idag är det min dag. Min födelsedag. I dag fyller jag 31 år.
Knappt så jag fattar det själv, kanske gör det om jag skriver det fler gånger?!

31, 31, 31

Har nog fastnat på 28. 
Behöver inte bli äldre än så.
28 låter mkt bättre, eller hur?

Usch. Känner mig gammal eller inte jag är gammal, men när någon säger hur gammal jag är så känns det, gammalt.
 
1982 motsvarar Hundens år.

Hundar är lojala, trovärdiga, barmhärtiga och alltid redo att ge en hjälpande hand. De försvarar alltid familj och vänner då de baktalas, men kan bli besviken ibland då tjänsterna inte uppskattas och åtgäldas. Trots sin vänliga natur vägrar de ibland se varningar gällande deras eget uppförande mot nära och det kan leda till problem. Hundar blir endast arga av godtagbara orsaker, men de är inte långsinta. Hunden spelar alltid efter reglerna och är ärlig. Hundar är raka och med dem är det antingen svart eller vitt, har du väl vunnit dess förtroende har du en vän för livet. 

Hundar arbetar alltid mycket hårt och är intelligenta. De är mycket privata och är bra på att behålla diskretion och lyckas bra inom yrken som t ex juridik och psykologi, ofta områden som kräver en hög moral. De uppskattar inte status och eftersträvar inte att vara i centrum, de står alltid med två fötter på jorden. Hundar är välbalanserade och kan kombinera ett hårt yrkesliv med ett stabilt familjeliv. 

Familj och hem värderar hunden allra högst. De är känsliga och lättsårade, därför är de extremt privata och undviker att öppna sig för mycket. Däremot är Hunden överlag glad och lekfull, den gillar att underhålla andra. Men den kan stundtals vara pessimistisk och orolig, ibland behöver den stöd och hjälp med att hitta tillbaka. 

Jag vet töntigt, men lite kul.
Jag tycker flera egenskaper passar på mig :-)
 

trötthet

herregud vad jag är trött. Känns som jag ska somna stående.
precis innan jag ska sova är jag oftast inte så trött som jag är på morgon, fm och em..
Ett tips är ju att låtabli att googla, som alltid.
Googla trötthet och cancer kommer upp, ganska omgående. Sen andra sjukdomar, kroniska tarmsjukdommar.

Nu är jag ju utbildad så jag brukar ju kunna sålla lite iaf. Men det är klart att jag blir hypokodrisk ibland.
Just nu har jag ont i nacke och rygg oxå. Det beror ju säkert på att jag spänner mig och får ont och spänner mig lite till. Men det känns ju som om det kanske är en stroke eller hjärtinfarkt på gång ;-)

Tips som kan motverka trötthet:
(tagna från i form.se)

1. Motion i lagom dos

Fysisk aktivitet kan ge psyket en välbehövlig paus, eftersom hjärnan då är fullt upptagen med att styra kroppen.

2. Goda kostvanor

Det räcker inte att äta sunt. Att ge sig tid att njuta av maten är också viktigt. Maten ska inte bara vara bränsle för att orka stressa vidare. Glöm inte vätska!

3. Tillräckligt med sömn

Många tror att 5-6 timmars sömn per natt räcker, när de i själva verket behöver 7-8. En timme mer eller mindre spelar ingen roll, tror de. Men sömnbrist ackumuleras och kan leda till att man ständigt tär på reserverna.

4. Regelbunden avkoppling

Kvaliteten på de stunder vi kopplar av betyder mycket. Att i lugn och ro läsa en bok är till exempel bättre än att shoppa.

5. Samtal och samvaro

De flesta kvinnor, i motsats till män, tycks instinktivt veta hur viktigt det är att lufta sina känslor och därigenom lätta på det känslomässiga trycket.

6. Pauser i arbetet

Intensiv koncentration innebär att alla andra stimuli från omgivningen måste blockeras. Det är ytterst energikrävande. Ett monotont eller trist arbete kan ocksa vara tröttande. Små pauser och en kort promenad under lunchen fyller på energiförrådet igen.

7. Lyssna på dina egna behov

Tillåt dig att göra sådant du mår bra av. Det innebär att du måste prioritera och lära dig att ibland säga nej till andra.

8. Arbeta med dig själv

Lyssna på din inre röst, träna ditt självförtroende och fundera på vad du vill och vad du inte vill. Det finns en uppsjö av metoder, kurser, böcker och kassetter att välja mellan.

9. Bekämpa stress
Stress är en av de vanligaste orsakerna till trötthet. Konstant stress ger spända muskler, men det kan avhjälpas med massage eller avspänningsövningar.

Sista punkten är kanske den viktigaste, iaf i mitt fall, men oxå den svåraste. Stressen är liksom där hela tiden och den känns som den flyttat in.