Sammanfattning av året, 2:a halvan

I juli hände det inget i.. Inte om man ska tro bloggen iaf. 
Förutom att jag gick på min första semester den 28:e, och jobbade nästan varje dag tills dess..

Spännande 2013 blir det 2:a semestern, undar hur den ska firas?
I agusti åker vi på minisemester till GBG. 
Och familjen har även lite kommunikationssvårigheter, citat;
 
M säger hoopppan, låter som åppan.
C är lite små döv så han svarar jaa apan.
M säger hoppan, inte helt nöjd med pappas ord val.. 
Då säger G: Pappa du säger apan, men det heter gräshoppa!
 
Fortfarande lika skoj!

Natruligtvis firade vi en 2 åring oxå.

M trillade ur spjälis oxå, med pannan före så vi fick tillbringa några timmar på akuten. Men det var ingen fara. Dagen efter fick hon en nu stor säng. Gick hur bra som helst med övergången och läggningen. Visst hon var uppe och lekte lite men för det mesta somnade hon inom 15-30 min. Här har hon somnat på golvet och i G´s säng.. Men sover gör hon ju iaf!
 
 
 
I september hade jag ambitioner att orka plugga flera kurser, jobba 90 %, orka med barnen och packa inför flytten. Träna och sova samt träffa vänner skulle oxå hinnas med. Men det blev inte så bra, för mig är det svårt att motivera sig till plugg, på kvällen efter en dag på jobbet. Min hjärna fungerar inte.

Kylan är på väg..
PMS inlägg, precis som jag känner mig då. Testar ju B 12 och annat mot dessa besvär, ibland har jag märkt av en marginal skillnad, ibland inte..
Hår idee´r och vikt/tränings utmaningen.
 
Oktober gick i stressen tecken, packa och flytta. Det stora samtalet var skottlossningen som ägde rum på Långtäppan. Läskigt. Några kriminella som gjorde upp, här utanför. Alla blev gripna och ingen annan blev skadad.
 
I November åkte jag och T till sthlm igen. Denna gång firade vi hennes stora dag, tränade med PT Lovisa på Rosa skrot och gick på hälsomässa.
Jag klippte av mig håret. Vi fick gå på bloggevent. Och inte att förglömma i okt/nov flyttade vi (familjen) till större läght!! Så skönt! Inte själva flytten men att kunna bo större.
 
 
Och slutligen den sista månaden detta år.
VAB?
Känns som det varit mkt sjukdommar nu under höst/vinter. Jag är hemma ofta. M får feber toppar eller så är det G som får. Hoppas nästa år blir bättre.
Vi har iaf haft mkt snö men nu är det på väg bort. Innan det nya året kommit. Regnade idag. 
 
Nu sover äntligen barnen, somnade sent i dag. Och det betyder att mamma sitter uppe sent, fick iaf 1 och en halv timme utan barn. 
I morgon är det nyårsafton och jag är LEDIG. Men vi har inga planer. Blir väl att äta nått gott och dricka nått gott iaf.
 
GOTT NYTT ÅR! 
Hoppas det blir ett bra, roligt och lärorikt år. Med mindre stress och mindre sjukdommar. Och MER sommar! 

Sammanfattning av året

30 dec, en hel dag av denna månad och år kvar. Åren går fort, så här i slutet iaf.
Läser igenom mitt år, i bloggen. I januari skriver jag bland annat om tröttheten, den som är EXAKT likadan nu. Jag kan sova hur mkt som hellst, eller om jag får. Slutsats är väl att det hör till årstiden?
Eftersom det var samma i januari? 
 
Vi firade en 4 åring i början av januari. 

Det handlade mkt om träning oxå, eller inte träning?
Att jag vill träna men inte gör det.. I februari fyllde jag 30 år, en stor dag. 
Det var oxå 19 grader varmt den 28/2. Och då längtade jaf efter sommaren, som aldrig kom..
 
Barnen i mars. Långhårig G och Korthårig M :-)

I april gick min fabror bort, och det känns inte som så länge! Blev nästan förvånad när jag läste det. 
Det var en hel del sjukdommar även i april, mkt av den vara när man har små barn.
 
Datanörden M, är hemma och sjuk.
 
Min dator dog ju i april oxå men alla bilder! Ett riktigt ilandsproblem. Fick ju tillbaks bilderna, genom att först bli lovade hjälp från försäkringsbolaget och sedan betala en hutlös summa. Bilder är ju inte värt HUR mkt som helst.

I maj slutade G med välling! 


23 maj badade barnen i nalle phu poolen, hur varmt och skönt som helst! 
M började säga 4 ords meningar. 
 
Bebissuget anlände oxå i maj, tur man kan kontrollera sig ännu. 
 
I juni åkte jag och T till Sthlm för att fira min födelsedag. Shopping, god mat och trevligt sällskap. Blandat med dåliga skor och låånga promenader. Vi var möra och glada när vi somna på kvällen.

Olyckor

Uppdaterar efter förra inlägget, när jag nästan var klar med det, kastar G en dinosaurie från övervåningen, ner för trappan. Och vem står nere i trappan om inte lilla M. Jag hör G skrika Akta! Dunk, dunk, dunk och pang. Illskrik..
M blev träffad i bakhuvudet. Hon skrek jätte mkt så vi såg inte att det kom blod heller, jag såg inte ens vad det var som åkt ner för trappan..Såg inte blodet förrens jag blir kladdig på handen. Så klart att hon skulle få ett litet hack. Men det slutade blöda snabbt. Är väl ca 1 cm ångt och glipar max 4 mm.. Försökte tejpa ihop så gått det gick. Fick klippa lite hår runt om.. 
Inte så sugen på att åka till akuten och sitta där och vänta. 
Nu sover skruttan. Hon var lika pigg som vanligt strax efter. hon slutade gråta när hon fick se blodet.

Vi får hoppas att de slutar kasta ner saker i fortsättningen. Och ja vi har grindar uppe och nere, men det större barnet kan öppna dem.. Svårt att hålla honom instängd.