Rawfood för katter

Nu har min sambo kommit på att vi ska sluta med torrfoder, eller vi och vi. Katterna ska sluta med torrfoder och börja med rå mat och utfodras 2- 3 gånger per dygn.
 
Känns avancerat.
Just nu sitter Estrella vid matskålen och väntar. Hon är hungrig. (Och om man ska tro div. förståsigpåare, är Estrella även beroende av kolhydrater)

Så ni kan ju tänka er hur kul det är att gå in i köket?!
 
Detta är en 11 årig katt som från början var ensam, nu delar hon boende med 2 katter och 4 månniskor. Estrella är en mkt speciell katt, hon vill ha det på sitt sätt. 
Hon vill tex alltid ha en full matskål med torrfoder, så hon kan ta sig en mumsbit då och då. (Utfodring på speciella tider har aldrig fungerat).
Estrella gillar mjukmat, men bara den med sås i. Hon äter inte vilken kattmat som helst.
Hon är en mkt social katt och är gärna med oss. Tyvärr delar hon och sambon på samma plats i soffan, detta leder till att så fort C lämnar soffan hoppa Estrella upp. Sen blir hon skit sur när han kommer tillbaks..
 
Nu ska de sluta med torrfoder och börja med proteiner. Kött i olika varianter och ben. Sånt som katter i det vilda äter. Sånt som de är skapta att äta. 
G tycker vi kan köpa en mus och ge dem.. Kanske inte riktigt så som vi ska göra. Vi kommer att ge dem mjukmat emellanåt oxå. Hoppas på att de kommer godta den nya maten, efter viss övertalning..

 

Kommentera här: